Arbetsprocess för laserrengöringsmaskin

- 2024-05-30-

Arbetsflödet för enlaserrengöringsmaskinär en delikat och flerstegsprocess, vars kärna är att använda laserteknik för att uppnå effektiv och miljövänlig rengöring.

1. Ställa in rengöringsobjektet:

Bestäm först objektet som ska rengöras och placera det i laserrengöringsmaskinens arbetsutrymme. Dessa föremål kan innefatta metallkomponenter, stenar, beläggningar och olika envisa fläckar.

2. Aktivering av laserkälla:

Nästa, denlaserrengöringsmaskinaktiverar sin interna laserkälla för att generera högintensiva pulsade lasrar. Dessa laserpulser kan vara nanosekund, pikosekund eller femtosekund, med extremt hög energitäthet.

3. Laserfokusering:

Laserstrålen fokuseras till en mycket liten punkt genom ett optiskt precisionssystem (som en lins eller en reflektor) för att bilda en högenergifläck. Denna plats är en viktig del av rengöringen.

4. Laserinteraktion med ytan:

När högenergilaserstrålen bestrålas på målytan kommer den att interagera med smutsen, beläggningen eller föroreningarna på ytan. Denna verkan manifesteras vanligtvis som avdunstning av smuts eller förbränning/oxidation av beläggningen, vilket gör att den faller av ytan.

5. Verifiering av rengöringseffekt:

Efter rengöring kommer operatören att kontrollera målytan för att säkerställa att all smuts och beläggningar har avlägsnats helt och att ytan är ren igen.

6. Restbehandling:

Delaserrengöringsmaskinär vanligtvis utrustad med ett luftflödes- eller vakuumsystem för att ta bort den bortskalade smutsen och föroreningarna i tid för att förhindra att de fäster på målytan igen.

7. Kylning och torkning:

Efter rengöring kommer målytan att kylas och torkas för att säkerställa att den är i bästa skick.

Fördelarna med laserrengöringsmaskiner är betydande. Den kräver inte direktkontakt med föremålet som ska rengöras, har hög rengöringsnoggrannhet och effektivitet och använder inga kemikalier eller rengöringsmedel, så den är miljövänlig och lämplig för rengöring av olika material.